Jordy, medewerker FA
Jordy, medewerker FA
Hennie, beleidsmedewerker FA
Hennie, beleidsmedewerker FA
Inge, adviseur-controller
Inge, adviseur-controller
Lyke, medewerker FA
Lyke, medewerker FA
Tina, medewerker PSA-juridisch
Tina, medewerker PSA-juridisch
Jan, medewerker PSA
Jan, medewerker PSA
Marjan, secretaresse
Marjan, secretaresse
Leny, senior adviseur rechtspositie
Leny, senior adviseur rechtspositie
Theresa, medewerker PSA
Theresa, medewerker PSA
Linda, senior HR adviseur
Linda, senior HR adviseur
Martien, hoofd PSA
Martien, hoofd PSA
Jolanda, medewerker rechtspositie
Jolanda, medewerker rechtspositie
Janet, beleidsmedewerker FA
Janet, beleidsmedewerker FA
Hennie, medewerker FA
Hennie, medewerker FA
Kleisje, medewerker FA
Kleisje, medewerker FA
Alie, medewerker PSA
Alie, medewerker PSA
Sanne, medewerker PSA
Sanne, medewerker PSA
Annelies, relatiebeheerder
Annelies, relatiebeheerder
André, adviseur-controller
André, adviseur-controller
Miranda, beleidsmedewerker FA
Miranda, beleidsmedewerker FA
Anco, beleidsmedewerker PSA
Anco, beleidsmedewerker PSA
Alice, medewerker PSA
Alice, medewerker PSA
Greetje, directeur
Greetje, directeur
Koos, beleidsmedewerker FA
Koos, beleidsmedewerker FA
Jan, medewerker PSA-systeembeheer
Jan, medewerker PSA-systeembeheer
Jenet, secretaresse
Jenet, secretaresse
Anna, adjunct-directeur
Anna, adjunct-directeur
Agnes, HR adviseur-FG
Agnes, HR adviseur-FG
We hebben een aantal veelgestelde vragen met antwoorden op onze website gezet vooral op het gebied van personeel en inloggen.

Mocht u hier geen antwoord op u vraag vinden kunt u contact met ons opnemen.

 • Hoe werkt het voor de eerste keer inloggen in Personeel & Salaris Online? Open or Close
  Als u voor de eerste keer wil inloggen op Personeel & Salaris Online heeft u twee emails gekregen. Een email met uw gebruikersnaam en een email met een link (deze is 1 dag geldig).

  Klik op de link en geef twee keer een wachtwoord op. Het wachtwoord mag niet eerder gebruikt zijn en moet een hoofdletter, kleine letter, cijfer en een leesteken zoals !,@,#,$ bevatten en minimaal 8 tekens lang zijn.
  Log vervolgens in met uw gebruikersnaam en het wachtwoord wat u net hebt ingesteld.

  Na het inloggen kunt u via een SMS-code uw wachtwoord verifiëren of dient u eenmalig een drietal vragen te beantwoorden. Kiest u het laatste dan kiest u drie keer een andere vraag en beantwoord deze. Vervolgens geeft u nogmaals het wachtwoord op en kiest voor Opslaan.
  Hierna kunt u de gegevens bekijken zoals wij hebben verwerkt, uw salarisspecificaties en jaaropgaven raadplegen en uw persoonsgegevens wijzigen.

  Heeft u nog niets ontvangen of is de link niet meer geldig, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende informatie: Werkgever, gebruikersnaam (als bekend), volledige naam, geboortedatum en emailadres.
 • Kan ik mijn adres zelf online wijzigen en heeft dit gevolgen voor mijn reiskosten? Open or Close

  In Personeel & Salaris Online kunt u zelf uw adres wijzigen via Algemeen - Personalia - Adresgegevens. Dit dient u per werkgever aan ons door te geven.
  Als u bij deze werkgever reiskosten woon-werkverkeer ontvangt, dan zullen we de reiskosten stoppen en dient u een nieuw formulier "Reiskosten woon-werkverkeer" in te vullen. Dit formulier kunt u vinden op onze website voor digitale formulieren: https://formulieren.akorda.nl.

  Het is nog niet mogelijk om een ingangsdatum/wijzigingsdatum op te geven, dit betekent dat we uw wijziging gaan verwerken per de datum dat u de wijziging doorgeeft.

  Eventueel kunt u ook adresgegevens laten wijzigen via het formulier "Persoonsgegevens wijzigen", dat u kunt vinden op https://formulieren.akorda.nl

 • Kan ik mijn burgerlijke staat zelf online wijzigen? Open or Close
  In Personeel & Salaris Online kunt u zelf uw burgerlijke staat wijzigen via Personalia - Algemeen - Overige. Dit dient u per werkgever aan ons door te geven. Kies een datum en burgerlijke staat en klik op opslaan.
 • Kan ik mijn IBAN banknummer zelf online wijzigen? Open or Close
  In Personeel & Salaris Online is dit niet mogelijk, wel kunt u uw huidige IBAN banknummer bekijken via Algemeen - Betaalwijzen.
  Een wijziging kunt u doorgeven via het formulier "IBAN banknummer wijzigen", dat u kunt vinden op onze website voor digitale formulieren: https://formulieren.akorda.nl.
 • Kan ik mijn persoonsgegevens zelf online wijzigen? Open or Close

  In Personeel & Salaris Online kunt u zelf uw roepnaam, adres, telefoonnummer, emailadres, partner en kindgegevens wijzigen/toevoegen via Algemeen - Personalia. Dit dient u per werkgever aan ons door te geven.

  Het is nog niet mogelijk om een ingangsdatum/wijzigingsdatum op te geven, dit betekent dat we uw wijziging gaan verwerken per de datum dat u de wijziging doorgeeft.

  Eventueel kunt u ook persoonsgegevens laten wijzigen via het formulier "Persoonsgegevens wijzigen", dat u kunt vinden op https://formulieren.akorda.nl

 • Waar kan ik mijn benoemingen en vervangingen bekijken? Open or Close
  Uw benoemingen of vervangingen kunt u vinden onder Loongegevens in Personeel & Salaris Online. Vervolgens gaat u naar Contractuitbreiding.
  Het kan zijn dat u meerdere dienstverbanden heeft in verband met een andere functie of langdurige benoeming of kort-tijdelijke benoemingen. Kies dan bovenaan het juiste dienstverband en vervolgens kunt via de tijdbalk of de datum bovenaan kijken welke benoemingen of vervangingen er voor u verwerkt zijn.

  De inhoud van de dienstverbanden kunt u vinden onder Loongegevens - Dienstverband.
 • Waar kan ik mijn diensttijd of loopbaanhistorie bekijken? Open or Close
  Uw diensttijd of loopbaanhistorie kunt u bekijken in Personeel & Salaris Online onder Competentie – Loopbaanhistorie.

  Wat hier staat hoeft niet te kloppen en/of niet volledig te zijn. Vraag een volledig diensttijdoverzicht op van al uw werkgevers/instanties bij de overheid via www.abp.nl/mail en kies bij onderwerp Diensttijdoverzicht.
  Wilt u dat wij dit bijwerken, dan kunt u het ABP diensttijdoverzicht samen met kopieën van akten van eventuele ontbrekende perioden naar Akorda sturen.
 • Waar kan ik mijn emailadres wijzigen? Open or Close
  Het emailadres staat op twee plekken in Personeel & Salaris Online en dient u ook op beide plekken te wijzigen of aan te vullen.
  • Bij Algemeen - Personalia - Contact geeft u het emailadres op bij E-mailadres privé. Klik hierna onderaan op Opslaan.
  • Bij Mijn profiel - Gebruiker wijzigen geeft u het emailadres op bij E-mailadres. Vervolgens geeft u onderaan bij Bevestiging - Wachtwoord uw huidige wachtwoord op. Dit is het wachtwoord waarmee u bent ingelogd. Klik op Opslaan om het nieuwe emailadres op te slaan.

  Eventueel kunt u het ook laten wijzigen via het formulier "Persoonsgegevens wijzigen", dat u kunt vinden op https://formulieren.akorda.nl
 • Waar kan ik mijn salarisspecificaties en jaaropgaven bekijken? Open or Close
  In Personeel & Salaris Online kunt u op de beginpagina de nieuwste documenten meteen bekijken.
  Wilt u alle documenten bekijken, klik dan op Documenten in het menu. Hier kunt salarisspecificaties en jaaropgaven bekijken.

  Selecteer bovenaan een type en een jaar.
 • Waar kan ik mijn wachtwoord wijzigen van Personeel & Salaris Online? Open or Close
  Om uw wachtwoord te wijzigen in Personeel & Salaris Online gaat u na inloggen naar Mijn profiel - Gebruiker wijzigen. Gebruik hiervoor niet Wachtwoord resetten.
  Geef vervolgens 2 keer uw nieuwe wachtwoord op. Als u op de i gaat staan achter het wachtwoordveld ziet u de eisen van het wachtwoord.

  De Beveiligingsvragen kunt u invullen/wijzigen maar is niet nodig want dit heeft u de eerste keer bij inloggen al gedaan.
  Vervolgens geeft u onderaan bij Bevestiging - Wachtwoord uw huidige wachtwoord op. Dit is het wachtwoord waarmee u bent ingelogd.
  Klik op Opslaan om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
 • Wat kan ik doen als Personeel & Salaris Online aangeeft gebruikersnaam en/of wachtwoord niet juist? Open or Close
  U krijgt van ons inloggevens. Mocht dit niet werken of heeft u niets ontvangen van ons, dan kunt u eerst proberen om het wachtwoord te resetten door te klikken op Wachtwoord resetten.
  Lukt dit niet of ontvangt u geen email (email kan ook in spambox of ongewenste email terecht zijn gekomen) dan stuurt u een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Geef in de email de volgende informatie: Werkgever, gebruikersnaam (als bekend), volledige naam, geboortedatum en emailadres. We zullen dan uw email in behandeling nemen en u een email sturen met daarin een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.