Hennie, medewerker FA
Hennie, medewerker FA
Jolanda, medewerker rechtspositie
Jolanda, medewerker rechtspositie
Jan, medewerker PSA-systeembeheer
Jan, medewerker PSA-systeembeheer
Janet, beleidsmedewerker FA
Janet, beleidsmedewerker FA
Anna, adjunct-directeur
Anna, adjunct-directeur
Marjan, secretaresse
Marjan, secretaresse
Martien, hoofd PSA
Martien, hoofd PSA
Annelies, relatiebeheerder
Annelies, relatiebeheerder
Sanne, medewerker PSA
Sanne, medewerker PSA
Linda, senior HR adviseur
Linda, senior HR adviseur
Hennie, beleidsmedewerker FA
Hennie, beleidsmedewerker FA
Tina, medewerker PSA-juridisch
Tina, medewerker PSA-juridisch
Leny, senior adviseur rechtspositie
Leny, senior adviseur rechtspositie
Theresa, medewerker PSA
Theresa, medewerker PSA
Kleisje, medewerker FA
Kleisje, medewerker FA
Koos, beleidsmedewerker FA
Koos, beleidsmedewerker FA
Jordy, medewerker FA
Jordy, medewerker FA
Jenet, secretaresse
Jenet, secretaresse
André, adviseur-controller
André, adviseur-controller
Anco, beleidsmedewerker PSA
Anco, beleidsmedewerker PSA
Alice, medewerker PSA
Alice, medewerker PSA
Greetje, directeur
Greetje, directeur
Miranda, beleidsmedewerker FA
Miranda, beleidsmedewerker FA
Alie, medewerker PSA
Alie, medewerker PSA
Agnes, HR adviseur-FG
Agnes, HR adviseur-FG
Inge, adviseur-controller
Inge, adviseur-controller
Lyke, medewerker FA
Lyke, medewerker FA
Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met antwoorden vooral op het gebied van personeel en inloggen.
Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.

Mocht u hier geen antwoord op u vraag vinden kunt u contact met ons opnemen.

Werknemer

 • Hoe werkt het voor de eerste keer inloggen in Personeel & Salaris? Open or Close
  Als u voor de eerste keer gaat inloggen als medewerker op Personeel & Salaris, dan heeft een email gekregen vanuit het salarissysteem HR2day.
  Deze email bevat een gebruikersnaam en een link (deze is 72 uur geldig). De gebruikersnaam is uw emailadres (privé). Het kan zijn dat deze email in een spambox of ongewenste email is terecht gekomen.

  Klik op de link en geef twee keer een wachtwoord op. Het wachtwoord moet een letter en een cijfer bevatten en minimaal 12 tekens lang zijn.
  hr2day1

  Kies vervolgens een Beveiligingsvraag en geef een antwoord op. Klik hierna op Wachtwoord wijzigen.

  Hierna bent u ingelogd en kunt u de gegevens bekijken zoals wij hebben verwerkt, uw salarisspecificaties raadplegen en o.a. uw persoonsgegevens wijzigen.

  Heeft u nog niets ontvangen of is de link niet meer geldig, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende informatie: Werkgever, gebruikersnaam (als bekend), volledige naam, geboortedatum en emailadres (privé).
 • Kan ik mijn diensttijd of arbeidsverleden bekijken en wijzigen? Open or Close

  In Personeel & Salaris kunt u uw eigen diensttijd of arbeidsverleden bekijken. Klik hiervoor op het icoon De medewerkergegevens tonen.
  hr2day10
  Klik hierna rechts op Arbeidsverleden. Hier ziet u een overzicht van uw arbeidsverleden staan. Uw huidige benoeming staat in het systeem en kunt u op uw salarisspecificaties zien.

  U kunt niet zelf uw arbeidsverleden wijzigen of aanvullen. Dit kunnen wij voor u aanpassen.
  Graag ontvangen we dan het overzicht diensttijd ABP (voor onderwijs). Dit overzicht kunt u opvragen via https://abp.nl/mail, kies bij onderwerp Diensttijdoverzicht.

  Mochten er op het ABP overzicht perioden ontbreken, dan ontvangen we daarvan graag akten.
  Wanneer de benoeming vanaf 1-1-2013 niet vast was en/of niet doorloopt t/m heden, dan ontvangen we ook graag akten vanaf 1-1-2013. Dit i.v.m. wijzigingen bij het ABP.

 • Kan ik mijn IBAN bankrekeningnummer zelf online wijzigen? Open or Close
  In Personeel & Salaris kunt u zelf uw IBAN rekeningnummer wijzigen via Start Wijziging - Bankrekening. Dit dient u per werkgever aan ons door te geven.

  Het kan zijn dat uw werkgever nog niet is ingericht hiervoor, dan kunt u de formulieren gebruiken op https://formulieren.akorda.nl
 • Kan ik mijn persoonsgegevens zelf online wijzigen? Open or Close
  In Personeel & Salaris kunt u zelf uw persoonsgegevens wijzigen via Start Wijziging - Persoonsgegevens. Dit dient u per werkgever aan ons door te geven.

  U kunt hier o.a. uw adres, email, telefoon en burgerlijke staat wijzigen. De datum die u kiest aan het begin is de datum van wijzigen. Het systeem zal het dan ook per die datum wijzigen en niet eerder.

  Het kan zijn dat uw werkgever nog niet is ingericht hiervoor, dan kunt u de formulieren gebruiken op https://formulieren.akorda.nl
 • Waar kan ik mijn salarisspecificaties en jaaropgaven bekijken? Open or Close
  In Personeel & Salaris kunt u op de beginpagina de nieuwste salarisspecificaties en jaaropgaven meteen bekijken in het blok Salarisspecificaties.
  Wilt u alles bekijken dan kunt u klikken op het lijsticoon rechtsbovenin het blok.
  hr2day3

  Het document dat u bekijkt is geen PDF. Om het document te printen of op te slaan als PDF, klikt u met rechtermuisknop op de pagina en kiest u voor Afdrukken.
  U kiest hier uw printer voor afdrukken of een PDF printer om het op te slaan als PDF.

  De jaaropgaaf van 2019 en andere bestnden van voor 2020 kunt u nog uit het oude systeem halen via https://psonline.unit4saas.com/25005223.
  Heeft u hier geen gegevens van, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende informatie: Werkgever, gebruikersnaam (als bekend), volledige naam, geboortedatum en emailadres (privé).
 • Waar kan ik mijn wachtwoord wijzigen van Personeel & Salaris? Open or Close
  Om uw wachtwoord te wijzigen in Personeel & Salaris klikt u rechtsbovein op uw naam en vervolgens op Mijn instellingen.
  Klik vervolgens op Mijn wachtwoord wijzigen.

  Geef twee keer een wachtwoord op. Het wachtwoord moet een letter en een cijfer bevatten en minimaal 12 tekens lang zijn.

  Kies vervolgens een Beveiligingsvraag en geef een antwoord op. Klik hierna op Opslaan.
 • Wat kan ik doen als Personeel & Salaris aangeeft gebruikersnaam en/of wachtwoord niet juist? Open or Close
  U krijgt van ons inloggevens. Mocht dit niet werken of heeft u niets ontvangen, dan kunt u eerst proberen om het wachtwoord opnieuw in te stellen door te klikken op Uw wachtwoord vergeten?
  Geef uw gebruikersnaam op, dit is meestal uw emailadres (privé).

  Hierna ontvangt u een email met een link (deze is 24 uur geldig).

  Klik op de link en geef twee keer een wachtwoord op. Het wachtwoord moet een letter en een cijfer bevatten en minimaal 12 tekens lang zijn.
  hr2day2

  Lukt dit niet of ontvangt u geen email (email kan ook in spambox of ongewenste email terecht zijn gekomen) dan stuurt u een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Geef in de email de volgende informatie: Werkgever, gebruikersnaam (als bekend), volledige naam, geboortedatum en emailadres (privé). We zullen dan uw email in behandeling nemen en u een email sturen met daarin een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Werkgever

 • Hoe kan ik inloggen in Personeel & Salaris? Open or Close
  Als werkgever kunt u inloggen in Personeel & Salaris via HelloID SSO portaal van Akorda

  In dit portaal logt u één keer in met gebruikersnaam en wachtwoord en een authenticatie code.
  Hierna kunt u meerdere applicaties (waaronder Personeel & Salaris) starten zonder daar nog een keer op in te hoeven loggen.

  Kunt u niet inloggen of heeft u hier vragen over, dan kunt u eerst de handleiding bekijken onder Downloads.
  Lukt het daarna nog niet of heeft u problemen met het inloggen, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Ook voor het wachtwoord wijzigen of het resetten van de authenticatiecode kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Kan ik de HelloID authenticatie code ook zonder telefoon genereren, maar wel op meerdere computers gebruiken? Open or Close
  hr2day6Wanneer u uw telefoon niet wilt of kunt gebruiken, is er ook een Authenticator extensie of add-on beschikbaar voor uw internet browser om een authenticatie code te genereren. Deze kunt u installeren met onderstaande link in de desbetreffende internet browser.


  Voor Google Chrome: https://chrome.google.com/webstore/detail/authenticator/bhghoamapcdpbohphigoooaddinpkbai?hl=nl
  Voor Mozilla Firefox: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/auth-helper/

  Ziet u de extensie Authenticator niet rechtsbovenin, dan kunt u deze vastzetten. In Google Chrome dient u dan te klikken op Extensies en op de punaise te klikken achter de extensie Authenticator.
  hr2day7

  Na het toevoegen kunt u rechtsbovenin de browser de extensie openen en de QR code scannen. Hierna is uw gebruiker bekend in de extensie en wordt er een code gegenereerd die u in HelloID kunt invoeren. Om dit invoeren wat makkelijker te maken kunt u het automatisch aanvullen aanzetten. Hiermee wordt de code automatisch ingevuld wanneer u op de code klikt. Open hiervoor de extensie en klik op het tandwiel voor instellingen. Klik vervolgens op Voorkeuren en zet Automatisch aanvullen gebruiken aan.
  hr2day8

  Wanneer u op verschillende computers inlogt, kunt u de gebruiker uit de extensie exporteren en weer importeren op een andere pc. Zodat u daar ook met de extra authenticatie code kunt inloggen.

  Maak eerst een exportbestand aan. Open de extensie en klik op het tandwiel voor instellingen. Klik vervolgens op Exporteren / Importeren en kies voor Back-up downloaden en sla het bestand ergens op waar u het weer kan terugvinden.

  Voeg de extensie op de andere pc toe in uw internet browser (zie begin hoofdstuk Extensies). Open de extensie en klik op het tandwiel voor instellingen. Klik vervolgens op Exporteren / Importeren en kies voor Back-up importeren en open het net opgeslagen bestand. Hierna wordt ook op deze pc voor dezelfde gebruiker een code gegenereerd.
  hr2day9
 • Kan ik een overzicht maken van jubilea of diensttijd van mijn werknemers? Open or Close
  Dit kunt u doen door naar het tabblad Rapportage & Analyse te gaan als u ingelogd bent in Personeel & Salaris.

  Hier ziet u 2 knoppen staan Diensttijdlijst en Jubileumlijst.
  hr2day5

  Met Diensttijdlijst krijgt u een overzicht van diensttijd met een telling van dagen en jaren. Dit overzicht kunt u voor al uw werknemers maken, maar ook voor een bepaalde werknemer die u kunt kiezen.
  Hierbij dient u een keuze te maken voor overheid, onderwijs, bestuur en/of school. Met CTRL-toets ingedrukt kunt u meerdere keuzes maken.
  Dit overzicht kunt u vervolgens exporteren naar Excel.

  Met Jubileumlijst krijgt u een overzicht van jubilea data. Dit overzicht kunt u voor al uw werknemers maken, maar ook voor een bepaalde werknemer die u kunt kiezen.
  Hierbij dient u een keuze te maken voor hoeveel jaar u wilt zien en en de keuze voor overheid, onderwijs, bestuur en/of school. Met CTRL-toets ingedrukt kunt u meerdere keuzes maken.
  Dit overzicht kunt u vervolgens exporteren naar Excel.

  Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw contactpersoon van Akorda.
 • Waar vind ik medewerkers die al uit dienst zijn? Open or Close
  In het blok Medewerkers staan geen medewerkers die al uit dienst zijn. Wilt u die toch bekijken of nog iets voor doogeven, dan kunt dat doen door zoeken te gebruiken.
  hr2day4

  Klik op het vergrootglas en klik op de knop Zoeken in ex-medewerkers zodat deze groen wordt. Hierna geeft u de naam op (of een gedeelte) en klikt u op Zoeken.
  Hierna kunt u de medewerker aanklikken of een wijziging starten.
 • Wat kan ik doen als inloggen in HelloID SSO niet lukt? Open or Close
  Kunt u niet inloggen of heeft u hier vragen over, dan kunt u eerst de handleiding bekijken onder Downloads.
  Lukt het daarna nog niet of heeft u problemen met het inloggen, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Ook voor het wachtwoord wijzigen of het resetten van de authenticatiecode kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.