Akorda Onderwijsdienstverlening
Akorda Onderwijsdienstverlening
Bij Akorda ondersteunen we schoolbesturen en kinderopvangorganisaties in brede zin. Administratief, adviserend op de gebieden Juridisch en HRM en ook als payrollorganisatie. We denken in oplossingen en werken naar het beste resultaat voor onze klanten. Met recht een partner waar je op kunt bouwen. Voor inhoudelijk meer informatie verwijzen we je graag naar: www.akorda.nl

Na een zeer langdurig dienstverband zal onze Directeur in 2023 van een welverdiend pensioen gaan genieten. Door wisselingen in het bestuur van de stichting en een aanpassing van de statuten, komt hierdoor de functie van Directeur-Bestuurder vrij. Idealiter wordt deze per 1 januari 2023 ingevuld. Er zal tijd zijn voor een overdracht met de dan voormalig Directeur.

Wat ga je doen?

We zitten in een periode van verandering. We kijken daarbij niet alleen naar alles wat er gebeurt in de maatschappij. Ook niet alleen naar alle wetgeving die steeds blijft veranderen en daarmee ons dagelijks werk beïnvloedt. We kijken ook naar binnen. Wat kunnen wij nog beter doen voor onze klanten? Hoe kunnen we nog beter laten zien waar we goed in zijn? Hoe kunnen we onze interne organisatie nog verder optimaliseren? Hoe kunnen we nieuwe kansen benutten en daarmee nieuwe of verbeterde producten in de markt zetten voor bestaande, maar ook nieuwe klanten?

Verandering betekent tijd en aandacht. Voor onze medewerkers en natuurlijk voor onze klanten. Daar ga je in de eerste periode vooral mee aan het werk. Naast klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid, ben je uiteraard eindverantwoordelijk voor de financiële gezondheid van onze stichting. Je legt over alle onderwerpen verantwoording af aan het voltallige bestuur, waar je zelf ook onderdeel van uitmaakt.

Wat breng je mee?

De drie belangrijke toetsstenen voor ons zijn:

• Ervaring met het onderwijs in brede zin: je neemt algemene expertise mee, je begrijpt de problematiek waar schoolbesturen tegenaan (kunnen) lopen en je kent de cultuur.
• Visie op leiderschap: ons team heeft geen micromanager nodig, ze kennen hun vak en begrijpen hun verantwoordelijkheden. Onze nieuwe Directeur-Bestuurder is een combinatie van kapitein en stuurman. Je zet de koers uit en stuurt bij waar nodig, altijd met het eindresultaat in zicht.
• Commercialiteit: hoewel een stichting geen winstoogmerk heeft, moeten er wel inkomsten gegenereerd worden. Juist om onze klanten de beste support te kunnen (blijven) geven én onze medewerkers de kansen en mogelijkheden te geven die zij verdienen.
.
In je persoonlijkheid zitten daarnaast ook de volgende kenmerken: gedreven, resultaatgericht, communicatief en enthousiast, relaties willen bouwen en snel kunnen schakelen.

Wat krijg je van ons?

Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket gebaseerd op de CAO Bestuurder PO - schaal B3
Een baan waarin je je zeker niet zult vervelen. Een team van een stuk of 30 bevlogen en kundige professionals die graag de uitdaging aangaan om Akorda nog beter te maken

Hoe nu verder?

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature, dan kun je een e-mail sturen aan Nathalie Doorn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Naast je CV, vragen we je daarbij een korte, bondige motivatie toe te voegen.

Omdat we ons ervan bewust zijn dat we de vacature in een vakantieperiode publiceren, kan er gereageerd worden tot eind augustus.

Er zullen maximaal drie gespreksrondes zijn en een digitaal assessment maakt deel uit van de procedure.

Gespreksronde 1: 7 of 8 september in de middag, 14 of 15 september in de ochtend
Gespreksronde 2: 28 of 29 september
Gespreksronde 3 (indien van toepassing) : 12 of 13 oktober